Lakshmi
Adem
Theaterconcert
 • Beschrijving

  Lakshmi is een groot talent en wist in korte tijd veel indruk te maken in de Nederlandse muziekscene met haar pop-noir muziek. “Ik ben ervan overtuigd dat als Lakshmi in het theater staat, je er helemaal ingezogen wordt door haar muziek, performance en stem”, aldus Eric Corton. ‘Adem’ is een modern verhaal. Over twintiger zijn, meisje en vrouw zijn in een zo nu en dan mannenwereld. Over soms de held zijn maar vooral ook de antiheld, de underdogpositie waar je trots op bent maar stiekem toch altijd verlangt naar erkenning.

  Ze is gefascineerd door het constant sterke verlangen om perfect te zijn, tegelijkertijd betoverd door alles wat kraakt en schuurt. Deze contrasten bezingt ze in haar pop-noir nummers vol electro en klassieke elementen, gespeeld door haar muzikanten en versterkt door beelden. In samenwerking met haar regisseur maakt zij een voorstelling waar ze het publiek een complete beleving geeft die muzikaal en visueel een onuitwisbare indruk maakt.

  LAKSHMI BEZINGT DE DUISTERNIS KRAAKHELDER. (Recensie Leidsch Dagblad)

  Lakshmi danst in trainingsbroek en sport-bh op fel witte gympen op het podium. Maar het was niet de uitbundige dans of haar killerbody waar het in de voorstelling Adem over ging. Die ging over sfeer, zintuigen en nachtelijke ontmoetingen.
  Lakshmi ligt in een grote (nep) bontjas op de piano, de lampen in de zaal doven en haar zoete stem laat het publiek zwijgen. Op het doorschijnende doek dat de band van de zangeres scheidt, wordt een beslagen ruit geprojecteerd, Lakshmi klimt van de piano en kijken naar de druppels die van de ruit glijden, zingt ze zacht.

  Lakshmi zingt kraakheldere noten en prachtige overpeinzingen “Your whiskey breath made me insane” Op de momenten dat de band rockt, danst Lakshmi over het podium en kijkt door het doek naar haar band. Een glimlach van oor tot oor.” (Mark Siera)
  Lees de hele recensie op http://lakshmimusic.com/recensie-adem-leidsch-dagblad/

  De Gelderlander – recensie
  Die avond laat Lakshmi horen wat ze in huis heeft. Haar vertellingen zijn persoonlijk en eerlijk. Ze maakt duidelijk waar zij voor staat. Maar het optreden laat vooral horen hoe goed haar muziek gedijt in het theater. Soms felverlicht, soms in het halfduister beuken, dan wel fluisteren haar trippy melodieën. Adem is een contrastrijk spektakel met pittige elektronische tracks die de randen van theater opzoeken’

  Lakshmi maakt ‘logische’ stap naar het theater

  Website: http://www.lakshmimusic.com
  Facebook:
  Twitter: http://twitter.com/

 • Media