Brace
Les geleerd
Theaterconcert
 • Beschrijving

  Eddy Brace Rashid MacDonald werd geboren in Indonesië als kind van twee Surinaamse ouders. Hij groeide op in het Amsterdamse Betondorp in een muzikaal gezin. Zijn vader was songwriter en zijn broer leadzanger van een succesvolle R&B formatie uit de jaren ’90. Zijn vader overleed echter toen Brace nog maar veertien jaar was. Op zijn zestiende scoorde hij hit na hit en stond hij met maar liefst twee nummers tegelijk in de top 10. Wat een mega doorbraak moest worden werd een tijdelijke ondergang. Het geld en de roem eisten zijn tol. Omringd door foute vrienden vergooit Brace zijn carrière en blijft achter met een torenhoge belastingschuld. Tot overmaat van ramp belandt hij ook nog in de gevangenis voor een vermeende gijzeling.

  Wegens goed gedrag komt Brace vroegtijdig vrij en tekent direct een platendeal bij zijn beste vriend Ali B. Toch is Brace niet gemotiveerd. Op zoek naar zichzelf besluit hij radicaal te stoppen met muziek en gaat twee jaar aan de slag als installatiemonteur. Het normale leven bevalt hem goed, maar ook bij Brace kruipt het bloed waar het niet gaan kan. Bijna vijftien jaar na zijn doorbraak weet hij wat hij wil; het Nederlandstalige lied op zijn eigen manier vertolken!

  Door zijn deelname aan ‘The Voice of Holland’ weet heel Nederland hoe zijn nieuwe missie klinkt. Door de ongekende beleving in zijn nummers worden er al vergelijkingen gemaakt met André Hazes en Marco Borsato. In deze muzikale theatervoorstelling zingt Brace in intieme setting over zijn leven en de liefde. Hij vertelt over hoe hij als probleemjongere opgeroeide in Amsterdam. Over de sterke band met zijn moeder, die geëmigreerd is en hij verschrikkelijk mist. Kortom, over zijn hoogtepunten en zijn diepe dalen.

  Ali B tipt Brace:
  Brace zijn stem raakt mij altijd weer. Zijn inlevingsvermogen, timing en rauwe stemgeluid maakt hem een van de beste zangers van Nederland. Dat Marco Borsato fan van Brace is zegt wel iets over zijn zangkwaliteiten. Ik vind het ontzettend dapper hoe hij zich kwetsbaar durft op te stellen tijdens zijn theatershow. Hij heeft veel zelfspot en is een natuurlijke verteller dus ik ben trots dat ik hem heb kunnen inspireren om de stap naar het theater te zetten en dat het hem gelukt is een boeiend avondvullend programma neer te zetten met een lach en een traan.

  Website: http://WWW.SPEC.NL
  Facebook:
  Twitter: http://twitter.com/

 • Media