Lezing en Film
De Scheepsslopers van Ambacht 1889-2019
Film
 • Beschrijving

  Lezing gevolgd door film na de pauze. Wegens adembenemende belangstelling voor de vertoning op 30 oktober geprolongeerd.

  Een tweede multimediale avond vol perplexe herinneringen aan het verschijnen in 1889 en het verdwijnen in 2019 van de laatste scheepssloperij van Hendrik-Ido-Ambacht. Honderddertig jaar was de skyline van het dorp een levendig schilderij, afwisselend gevuld met heroïsche oorlogsschepen en legendarische passagiersschepen, zoals het ss Rotterdam IV en het ss Statendam ||| van de Holland Amerika Lijn. De avond begint met een virtuele reis met veel verrassingsaspecten uit de bedrijfshistorische geschiedenis van zeven werflocaties, waar duizenden schepen en boten hun einde vonden.

  De film is een historische sensatie. U gaat aan boord van schepen waar gepassioneerde Ambachtse scheepsslopers met terloopse humor over hun werk vertellen en de verwoestende kracht van de sloopscharen en de beulinrichting demonstreren. De laatste visuele traktatie in de film bestaat uit door Aktefilm B.V., regisseur Thomas van der Giessen, gemaakte beelden op de laatste scheepssloperij van Hendrik-Ido-Ambacht.

  Deuren gaan een kwartier voor aanvang open.

  Website:
  Facebook:
  Twitter: http://twitter.com/

 • Media