Cascade filmavond
Hurricane: Battle of Britain
Film
 • Beschrijving

  Het is een traditie dat er in Cascade na afloop van de Dodenherdenking een voorstelling wordt gespeeld of een film wordt vertoond in het teken van de Tweede Wereldoorlog. Dit jaar vertoont Cascade de film ‘Hurricane: Battle of Britain’. Het indrukwekkende verhaal van Poolse gevechtspiloten die de RAF steunen tijdens de Battle of Britain. Ze vechten voor de vrijheid van hun land boven vreemd grondgebied.

  In de zomer van 1940 lijdt de RAF zware verliezen in de luchtoorlog tegen de Duitse Luftwaffe. Poolse gevechtspiloten, die de vernietiging van hun vaderland zijn ontvlucht om in Engeland verder te vechten worden met de nek aangekeken door de Britse legerleiding en militairen. Ondanks hun gevechtservaring worden ze aan de grond gehouden. Maar de situatie wordt nijpend voor de RAF en de charismatische Jan Zumbach weet eindelijk het commando te overtuigen om zijn squadron de lucht in te sturen. In oude, versleten Hurricane vliegtuigen vechten de Polen met een fanatisme en doodsverachting die de Nazi’s nederlaag op nederlaag toebrengt. Uiteindelijk spelen hun heldendaden en verliezen een onmisbare rol in de Britse overwinning op de Luftwaffe.

  De filmvertoning vindt plaats na afloop van de Dodenherdenking en wordt mede mogelijk gemaakt door het 4-5 mei comité Hendrik-Ido-Ambacht en Oranjevereniging Wilhelmina Juliana. De film duurt 107 minuten, bevat een pauze en is geschikt voor iedereen vanaf 16 jaar. Aanvang 21.00 uur.

  Website:
  Facebook:
  Twitter: http://twitter.com/

 • Media