Cascade filmavond
Calvary
Film
 • Beschrijving

  De Ierse priester James Lavelle is een goedaardige man die van de wereld een betere plaats wil maken. De haatdragende en op confrontaties beluste bewoners van zijn kleine dorpje raken hem dan ook diep. Op een zondag wordt hij tijdens de biecht door een parochiaan bedreigd. De man vertelt dat hij als kind misbruikt is door een priester en daarom James zal vermoorden voor volgende zondag. De priester krijgt een week tijd om zich voor te bereiden op zijn dood. Vader James doet wat hij het beste kan: zijn best om iedereen zo goed mogelijk te helpen, ook al denkt de rest dat vergiffenis te laat is.

  Calvary is een indrukwekkend filmdrama waarin zware thema’s worden aangesneden. De overweldigende menselijkheid van priester James wordt heel ingetogen, en juist daarom zo groots, vertolkt door de geweldige karakteracteur Brendan Gleeson.
  Deze filmvertoning wordt in samenwerking met vier gezamenlijke kerken in Zwijndrecht en Hendrik-Ido-Ambacht tot stand gebracht. Na afloop van de film is er voor geïnteresseerden de mogelijkheid om na te praten in de foyer en met de andere bezoekers in gesprek te gaan.

  Engels gesproken/NL ondertiteld, geschikt voor kijkers vanaf 16 jaar.
  Duur van de film: 102 minuten.

  Website:
  Facebook:
  Twitter: http://twitter.com/

 • Media