Cascade filmavond
Bohemian Rhapsody
Film
 • Beschrijving

  De muziekfilm ‘Bohemian Rhapsody’ trok wereldwijd miljoenen mensen naar de bioscoop. Het is een ode aan de Britse rockband Queen, hun muziek en buitengewone leadzanger Freddie Mercury. Hij wist stereotyperingen aan de kant te schuiven en werd een van de meest geliefde entertainers van de wereld. De band, die in 1970 werd opgericht, brak al snel daarna door met diverse hits als ‘We Will Rock You’ en ‘Radio Ga Ga’.

  De film volgt zowel de snelle opkomst van de band aan de hand van hun legendarische liedjes en revolutionaire geluid, als Mercury’s uit de hand gelopen levensstijl die bijna zorgde voor het ineenstorten van de band. Daarnaast zien we de succesvolle reünie van de bandleden aan de vooravond van Live Aid. Met dit onvergetelijke optreden schreef Queen geschiedenis in de rockmuziek. Tijdens dit hele proces legde de band, die meer aanvoelde als familie, de basis voor hun nalatenschap die tot op de dag van vandaag nog altijd velen inspireert.

  ‘Bohemian Rhapsody’ ging in 2018 in première in de Wembley Arena in Londen. De film werd genomineerd voor vijf Oscars, waarvan hij er vier won.
  De film duurt 134 minuten, heeft een pauze en is geschikt voor alle leeftijden.

  Website:
  Facebook:
  Twitter: http://twitter.com/

 • Media