Mr. Gerard Spong
In vertrouwen
Divers
 • Beschrijving

  ‘In vertrouwen’ is een uniek college door niemand minder dan de bekendste strafpleiter van Nederland: Mr. Gerard Spong. Spong vertelt tijdens deze avond over zijn leven en carrière als vooraanstaand strafrechtadvocaat. Hij begon in 1976 en maakte naam door onder anderen leden van de Rote Armee Fraktion en oud-voetballer Patrick Kluivert te verdedigen. Inmiddels zit Spong al ruim 40 jaar in het vak en is hij maar liefst zeven keer uitgeroepen tot de beste advocaat van Nederland.

  Mr. Spong treedt regelmatig op in de media. Hij was onder meer te gast in ‘College Tour’ en was een van de geïnterviewde topadvocaten in de tv-serie ‘ Kijken in de ziel’. Ook wordt hij geregeld gevraagd om zijn visie op actuele gebeurtenissen te geven in tv-programma’s als ‘Pauw’ en ‘De Wereld Draait Door’. Tevens heeft hij meerdere (misdaad)romans uitgebracht zoals ‘De Breuk’ in 2013, ‘De uitvaartverzorger’ in 2016 en samen met Peter R. de Vries ‘P.S. dit is vertrouwelijk’ in 2018.
  Spong geeft een intrigerende kijk in het functioneren van een advocaat in strafzaken. De taakopvatting van een advocaat, dilemma’s en bewijsperikelen komen ruim aan bod. Spong bespreekt deze facetten mede aan de hand van een aantal geruchtmakende moordzaken, zedenzaken en fraudezaken.

  Website: http://www.wereldtheater.com
  Facebook:
  Twitter: http://twitter.com/

 • Media