Emilio Guzman
Kom dan!
Cabaret
 • Beschrijving

  Emilio Guzman won in 2010 de publieksprijs op het Leids Cabaret Festival en ontwikkelde zich als comedian bij de Comedytrain en in de Nederlandse theaters. Met zijn cabaretprogramma ‘Een dunne dekmantel’ won hij in 2014 de Neerlands Hoop, dé cabaretprijs voor de meest belovende theatermaker met het grootste toekomstperspectief. Een knappe prestatie en een terechte onderstreping van zijn talent. De observaties van Emilio zijn intelligent en zijn ergernissen oprecht. Hij durft zich te storen aan zaken zonder belerend te zijn.

  De Volkskrant schreef eerder: “Als Emilio Guzman eenmaal op stoom komt, zien we een uitstekende cabaretier.” Emilio gaat het in zijn nieuwe cabaretprogramma helemaal anders doen. Na drie voorstellingen tegen populisme, is de wereld alleen maar populistischer geworden. De blanke boze mannen hebben gewonnen. Zij hebben nu de macht. Oftewel: nu zijn zij de elite. Nu is Emilio een blanke boze man. Nu mag hij ongeremd boos zijn. Zonder nuance. Zonder beleefdheid. Zonder twijfel. Kom dan!

  Ronald Goedemondt tipt Emilio Guzman:
  “Emilio is een rasverteller met een verfijnd en intelligent gevoel voor humor. Hij is iemand waar je meteen graag naar luistert en iemand die je echt anders naar dingen kan laten kijken. Aanrader.”

  Website: http://WWW.EMILIOGUZMAN.NL
  Facebook:
  Twitter: http://twitter.com/