Informatie

Welkom bij Cultureel Centrum Cascade! Een gezellig theater in het groene hart van Hendrik-Ido-Ambacht dat al ruim 20 jaar een belangrijke rol vervult binnen de regio Drechtsteden. Elk theaterseizoen komen bekende artiesten en aanstormende talenten met veel plezier naar ons theater om het publiek een onvergetelijke avond te bezorgen.

Het theater
Sinds 1997 kunt u voor een gevarieerd theaterprogramma terecht in het theater van Cultureel Centrum Cascade. Grote namen traden hier op; Youp van ’t Hek, Jochem Myjer, Brigitte Kaandorp, Herman Finkers en Lenette van Dongen. Ook heeft het publiek bij ons artiesten als Ronald Goedemondt, Richard Groenendijk, Claudia de Breij en Patrick Laureij hun eerste stappen in de theaterwereld zien maken. Er valt genoeg te beleven in Cascade, naast cabaret staan er regelmatig theaterconcerten, toneelstukken en familie- en kindervoorstellingen op het programma.

Gezellig en intiem
Het vlakkevloertheater (262 stoelen) staat bekend om de intieme setting. Op dit toneel staan de artiesten dicht bij het publiek, waardoor iedereen een onvergetelijke avond beleeft! Ook na afloop van de voorstelling wordt er door bezoekers en artiesten vaak nog lang nagepraat en geborreld in de gezellige foyer.

Grandcafé BOVEN.
Op de eerste verdieping kunt u in de foyer van ons theater, oftewel grandcafé BOVEN., terecht voor een kopje koffie of thee, een lekker drankje en een hapje. De bar is al geruime tijd voor aanvang van de voorstelling geopend. BOVEN. is ook de locatie waar veel evenementen van Cascade plaatsvinden; BOVEN.Dansen (dansavond voor 18+) en BOVEN.Live, een gezellige zondagmiddag eens per maand met een live optreden.

Films en evenementen
Naast de theaterprogrammering wordt er in de Cascadezaal regelmatig een filmavond georganiseerd. Tijdens de schoolvakanties draaien we films speciaal voor kinderen. Ook vinden hier speciale feesten plaats, zoals de B-RED feesten. Regelmatig treden er diverse amateurgezelschappen op. Alle informatie over deze evenementen kunt u lezen in de maandelijkse nieuwsbrief waarvoor u zich hier kunt aanmelden. Actueel nieuws wordt natuurlijk ook gedeeld via onze social mediakanalen en deze website.

Iets te vieren?
Cultureel Centrum Cascade beschikt over diverse zalen. Hierdoor is het mogelijk om rondom de voorstellingen een speciaal voor u samengesteld arrangement te organiseren. Wilt u bijvoorbeeld uw verjaardag vieren met een diner voorafgaand aan de voorstelling, of na afloop met uw gasten nog even in een aparte ruimte naborrelen? Alles is mogelijk. Neemt u hiervoor contact op met Aafke van de Peppel-Vonk.