Informatie

Welkom bij Cultureel Centrum Cascade!  Een gezellig theater in het hart van de Drechtsteden dat al meer dan 15 jaar een belangrijke rol vervult  binnen de Stichting Cascade. Elk theaterseizoen komen beginnende en gerenommeerde artiesten met veel plezier naar Hendrik-Ido-Ambacht om het publiek een onvergetelijke avond te bezorgen.

Het theater
Sinds 1997 kunt u voor een divers theaterprogramma terecht de Cascadezaal in Cultureel Centrum Cascade. In de afgelopen jaren hebben er veel grote namen als Youp van ’t Hek, Jochem Myjer, Brigitte Kaandorp en Herman Finkers opgetreden, maar heeft het publiek ook Ronald Goedemondt, Richard Groenendijk, Wim Helsen en Claudia de Breij hun eerste stappen in de theaterwereld zien maken. Naast cabaret zijn er ook veel theaterconcerten en toneelstukken te zien.

De zaal (262 stoelen) wordt gekenmerkt door haar intieme setting en door het vlakke vloer toneel staan de artiesten dicht bij het publiek, waardoor iedereen een onvergetelijke avond beleeft! Ook na afloop van de voorstelling wordt er door bezoekers en artiesten vaak nog lang na geborreld in de gezellige foyer.

Rond de voorstelling
De foyer van het theater is al geruime tijd voor aanvang van de voorstelling geopend. U kunt hier terecht voor een kopje koffie of thee, diverse dranken en een heerlijk assortiment versnaperingen.

Iets te vieren?
Cultureel Centrum Cascade beschikt over diverse zalen. Hierdoor is het mogelijk om rondom de voorstellingen een speciaal voor u samengesteld arrangement te organiseren. Wilt u bijvoorbeeld uw verjaardag vieren met een diner voorafgaand aan de voorstelling, of na afloop met uw gasten nog even in een aparte ruimte na borrelen? Alles is mogelijk. Neemt u hiervoor contact op met Aafke van de Peppel-Vonk.

Film en evenementen
Naast de theaterprogrammering wordt er in de Cascadezaal eens per maand een filmavond georganiseerd en vinden er speciale feesten, als de B-Red feesten plaats. Regelmatig treden er ook diverse amateurgezelschappen op. Alle informatie over deze evenementen wordt verstrekt via onze nieuwsbrief, social media kanalen en wordt direct op de website gezet.